Siden 2010 har vores unge talenter hjulpet private virksomheder og offentlige myndigheder med effektivisering og digitalisering af arbejdsgange og processer.

Historien

Det tog kun Jonas Vognsen og Morten Astrup Christensen en sommer i 2009 som studerende ved Harvard University at indse en mangel i uddannelsessektoren og IT-branchen i Danmark. Amerikanerne er nemlig bedre til en meget vigtig disciplin inden for kompetenceudvikling af studerende - den tætte relation til og tillid fra erhvervslivet. En disciplin som danske IT-virksomheder og uddannelsesinstitutioner endnu ikke havde omfavnet. 

Efter opholdet på Harvard University opdagede de to studerende ved Aarhus School of Business, at mange dygtige IT-studerende gik rundt på universiteterne med stor passion og mod på at udfordre sig selv, men uden konkrete og praktiske opgaver, der udfordrede deres tekniske evner. Samtidig var det en realitet, at mange virksomheder lå inde med mindre udviklingsopgaver, der over tid var blevet nedprioriteret. Et godt match som vi i dag kalder IT Minds - Young Minds - Excellent Solutions.

IT Minds begyndte i 2010 i samarbejde med to dygtige IT-studerende at hjælpe virksomheder med optimering og effektivisering af interne arbejdsgange og processer. I dag består teamet af 110 talentfulde medarbejdere indenfor IT og business, fordelt på kontorer i Aarhus og København. Vi har siden starten arbejdet med nogle af landets største virksomheder og løst opgaver indenfor webapplikationer, databaser, integration og mobilapplikationer blandt andre.

Siden starten er det heldigvis kun gået én vej; og det er fremad. I 2014 nåede vi en størrelse, hvor det var naturligt at stoppe op og overveje, hvordan væksten kunne fortsætte. Vi ville fortsat fungere som en lille, fleksibel virksomhed med tæt kontakt til både studiemiljøet og virksomheder, men ville samtidig også gerne udbrede vores koncept endnu mere - både nationalt og internationalt.

Her var EG og IT Minds et godt match, og efter en grundig dialog gik EG i juli 2014 ind som ejere.

At vi nu er en del af EG-koncernen vil ikke have nogen operationel betydning. Aftalen med EG indebærer et armslængde-princip, hvor IT Minds fortsætter med samme koncept, lokationer, brand og ledelse som hidtil. IT Minds' kundebase vil også fremadrettet bestå af både EG og andre virksomheder i IT-branchen samt af virksomheder med egne IT-afdelinger.

IT Minds får med EG tilført erfaringer og ressourcer, der gør os bedre i stand til fortsat vækst både i Danmark og i udlandet, samtidig med at vi kan styrke den forretning, vi allerede har. 

 

Konceptet

Et udviklingshus i mere end én forstand.
 

Vi arbejder efter intelligent udvikling af IT løsninger baseret på enighed og dialog med kunden. I tæt internt samarbejde sammensætter vi teams til den enkelte opgave, så de nødvendige kompetencer til udviklingen af løsningen er inkluderet. 

Intelligent IT handler i høj grad om samarbejde og deling af erfaring og kompetencer. Vi arbejder derfor efter den holistiske tankegang om at 1+1+1=4. Dette kalder vi ITM Team modellen. ITM Team betyder, at vi kan levere unge talenter i teams, der tilsammen yder 37 timer eller mere om ugen. Det tætte samarbejde og kompetenceudvekslingen i teamet skaber en forhøjet synergi på baggrund af sammensætningen af tekniske færdigheder, hvilket styrker den færdige løsning for kunden.

Vi ved at øget faglig og personlig udvikling skabes på baggrund af praktisk erfaring og tillid. Denne udvikling skaber vi ved at lade vores konsulenter bære ansvar på IT-projekter, for derved at sørge for at de udnytter deres fulde potentiale. Derfor arbejder alle vores konsulenter  i tæt samarbejde med projektlederen og kunden, for at skabe det bedste resultat.  

It’s all about attitude.
Hos IT Minds har vi en klar attitude. Vi vil konstant blive bedre. Derfor søger vi de dygtigste talenter fra landets universiteter, hvor fællesnævneren er passion og mod på at udfordre sig selv og hinanden.