Udarbejdelsen af tilbud på varmepumper kan være en omstændig proces, da disse udarbejdes ud fra mange vekslende faktorer. Derfor så IT Minds muligheder i at designe et system, hvori alle beregningerne kunne laves automatisk på baggrund af centralstyret data.
 

En større dansk virksomhed ønskede en løsning, hvorfra man kan indtaste oplysninger for en specifik husstand og lave et tilbud på en varmepumpe. Løsningen blev en .NET MVC3 webapplikation med tilhørende SQL-database. Brugeren af applikationen har mulighed for at oprette og redigere tilbud ud fra oplysninger om husstanden.

Processen ved udarbejdelse af tilbud bliver let og effektiv. Sælgeren behandler og indtaster oplysningerne på baggrund af husstanden og data lagret i systemet, hvorefter en PDF-rapport bliver dannet med grafisk fremstilling af de indtastede oplysninger. Applikationen indeholder flere beregningsmodeller, der beregner og fremstiller data og priser for den specifikke løsning. I interfacet har sælger desuden mulighed for at skræddersy tekst og informationer til den enkelte kunde. Rapporten sendes derefter som et tilbud til kunden på  baggrund af installatørens oplysninger om husstanden og de centrale data.  Derfor kan man generere enstydige tilbud til kunder på tværs af sælgere.

Administratorer af systemet kan tildele roller til forskellige brugere og kan derved styre hvilke brugere, der skal have adgang til de specifikke funktioner. Derudover er det muligt at rette i stamdata på brugere og data i databasen. Applikationen gør det lettere for sælgere at skræddersy tilbud på varmepumper til den enkelte kunde på baggrund af den specifikke husstand. Derved bliver salgsprocessen ensartet, lettere og mere effektiv for virksomheden.

 
Teknologi
.NET, MVC 3, SQL
Kontaktperson
Jonas Vognsen (jonas@it-minds.dk)
Case type
Forretningsapplikation