Vi er i øjeblikket i gang med at lægge sidste hånd på et værktøj til projektstyring for en dansk kommune. Der var behov for et effektivt overblik over projekter i forbindelse med kommunens digitaliseringsindsats på tværs af afdelinger.
 

Applikationen er bygget op omkring fire områder; oversigt, status, kortlægning og stamdata. Her har brugerne af applikationen mulighed for blandt andet at kunne uddele ansvar til kommunens medarbejdere på tværs af afdelinger. Derudover kan brugeren følge aktivt med i udviklingen og status på de specifikke projekter på baggrund af farvekoder.

Relevant information

For at inkludere de optimale og korrekte funktioner til et givent projekt, bliver brugeren, ved oprettelse af en opgave, præsenteret med en række tilpassede spørgsmål. Herved undgår man spildtid på udvikling af irrelevante funktioner. Applikationen kan tilpasses den enkelte organisation ved at kortlægge denne i forhold til den konkrete afdelingsstruktur. Herudover er det muligt at oprette digitaliseringsprojekter, IT-systemer og lignende.

Brugervenlighed i højsædet

Der er under udviklingen af applikationen fokuseret meget på brugervenlighed, hvilket gør brugerfladen let at navigere i ved at supplere generisk indhold med dynamisk. Derudover bliver brugeren ikke mødt med en stor mængde af information, da applikationen benytter accordions, hvilket vil sige, at kun relevant indhold er synligt i forhold til en given brugerbeslutning. Kommunen har selv stået for designet, da de har ønsket klare referencer til et tidligere brugt excelark. Til fremtidigt brug anbefaler vi en mere opdateret designprofil.

Projektoversigten er bygget som en ASP.NET MVC 4 webapplikation med en SQL database bagved. Applikationen importerer herudover data fra en XML-fil fra KLE-online.dk, som bl.a. inkluderer KLE ID, gruppe/emnenavn, lovhenvisninger og blanketter etc.

Der er mulighed for stor tilpasning i applikationen, hvilket gør, at den kan tilpasses til den enkelte organisation. Hvis I finder projektet interessant, er I velkommne til at kontakte os med henblik på fremvisning af funktioner, der kan forbedre styringen af projekter i jeres organisation.

Teknologi
ASP.NET, MVC4, SQL, XML
Kontaktperson
Jonas Vognsen (jonas@it-minds.dk)
Case type
Forretningsapplikation