Vi har her i kommunen længe haft behov for at lette arbejdsbyrden for vores mange systemejere ved at skabe et nemt overblik vedrørende alle vores kørende IT-systemer. Vi har i Horsens kommune mange forskellige systemer, hvilket har gjort det svært at holde styr på alle informationerne. IT Minds har udviklet et system, som bidrager til at løse udfordringerne ved at samle alle stamoplysninger om systemejere, systemer og leverandører på ét sted, og vi forventer, at det vil gøre en forskel i vores daglige opgaveløsning.

Ole Aasmoe, CTO, Horsens Kommune
 

Horsens Kommune ønskede et system, hvori man kunne samle informationer om kommunens mange IT systemer.

Samling af IT-systemer

Horsens Kommune omfatter de tidligere Horsens, Gedved og Brædstrup kommuner. Kommunen består af omtrent 80.000 indbyggere. Horsens Kommune ønskede et system, som kunne skabe overblik og håndtere de mange IT systemer i kommunen. Denne håndtering fungerede oprindeligt i et Excel ark.

Udfordringer

Da man i Horsens Kommune administrerer flere forskellige IT-systemer med store mængder af data, ønskede man en simpel løsning, som kunne samle relevante oplysninger om systemerne i en lettilgængelig database. Løsningen krævede desuden, at flere forskellige brugere skulle kunne tilgå systemet på samme tid. Endvidere ønskede man en effektiv og simpel søgefunktion, hvor ledelsen og systemejere kunne søge på data indtastet for de forskellige systemer.

Porteføljestyring

IT Minds udviklede på baggrund af Horsens Kommunes behov en systemoversigt som .NET webapplikation med MVC3 Razor struktur.

Webapplikationen gør det muligt at indtaste data for forskellige IT systemer samt gøre dem tilgængelige i en SQL database. Desuden indsatte IT Minds en søgefunktion i applikationen, hvilket gør ledelse og systemejere i stand til at søge på indtastede informationer, herunder leverandører, drift, serviceaftaler og licenser med mere.

Løsningen har betydet, at Horsens Kommunes ledere og systemejere nemt kan tilgå en mængde information om flere forskellige systemer og derved følge op på eventuelle hængepartier. Den simple og søgbare brugerflade effektiviserer arbejdet med daglig drift af systemerne, idet man nu har samlet alle informationer i webapplikationen.

 

Teknologi
.NET, C#, MVC3 Razor, SQL
Kontaktperson
Jonas Vognsen (jonas@it-minds.dk)
Case type
Digitalisering