Vores samarbejde med IT Minds har givet os præcis de muligheder, vi har ledt efter. Ved at hyre IT Minds’ konsulenter til at sidde som et in-house udviklerteam, kan vi selv styre budget, den konkrete udvikling og de processer, som bestemmer hvilket produkt vi ender ud med – et samarbejde, der alt i alt har været til stor glæde, læring og god forretning for begge parter

 

- Anders Wiberg, Digital Projektleder og IT-Udviklingsansvarlig
Canal Digital
 

Canal Digital stod overfor en større reformering af deres onlineplatform. De så en fordel i at bruge IT Minds’ dygtige konsulenter til at varetage udformningen af selve systemet, samtidigt med, at de selv kunne styre den overordnede proces.

Som Nordens største udbyder inden for digital-tv, er Canal Digital afhængig af en gnidningsfri interaktion mellem dem og deres kunder. Dette skal blandt andet foregå ved at skabe og opretholde en velfungerende, flot og brugervenlig webshop. Canal Digital ønskede, at have fuld kontrol over selve projektet, hvilket krævede et meget direkte og hands-on engagement med udviklerne af systemet. Konceptet med at hyre konsulenter fra et dansk IT firma, som fysisk kun-ne sidde hos Canal Digital, virkede som en ligefrem løsning, og de tog derfor kontakt til IT Minds, som specialiserer sig i fleksibelt konsulentarbejde.

Opdatering af onlineplatform

Canal Digital stod overfor at skulle opdatere deres onlineplatform til en ny, lækker .NET-baseret løsning, der bygger på et EpiServer-CMS. Migrering fra et eksisterende system skrevet i PHP over til et nyt .NET-baseret CMS betød dog, at de fleste funktioner og design-features skulle udarbejdes på ny. Det er en stor opgave, som vil kræve en del programmeringressourcer. Behovet for ressourcer vil dog ikke være permanent, da løsningen gerne skulle være stort set selvkørende efter implementering. Rekruttering og fastansættelse af egne udviklere var derfor ikke den oplagte løsning.

Fleksibel samarbeidspartner

Canal Digital forsøgte sig først med at benytte en leverandør, der sad og udviklede eksternt og hvor kontakten foregik mellem leverandørens og Canal Digitals projektleder. Man oplevede dog, at der blev spildt mange ressourcer på denne kommunikationsform, og at projektet ikke skred så hurtigt frem, som man håbede. Af omveje havde Canal Digital hørt om IT Minds og efter en kort dialog, valgte Canal Digital at prøve IT Minds af på et mindre delprojekt, hvor man flyttede IT Minds’ udviklere ind og sidde sammen med Canal Digitals grafikere og under ledelse af Canal Digitals projektleder.

Ved at hyre et internt udviklingsteam fra IT Minds, som vi selv har haft den daglige ledelse over, har vi både fået overblikket og fortroligheden, som man normalvis kun opnår ved fastansættelse samtidig med den fleksibilitet til at skalere op og ned, man opnår ved at benytte konsulenthuse. Ydermere har IT Minds’ koncept med at levere unge, energiske og talentfulde udviklere givet os mulighed og budget til at eksperimentere og nytænke os frem til løsninger, vi ellers ikke ville have haft mulighed for at komme frem til.

På projektet arbejder IT Minds’ konsulenter primært med .NET, JavaScript, SQL, CSS3 og HTML5, og har dertil opbygget en stor forståelse for brugen af EpiServer CMS. IT Minds’ viden om EpiServer var inden projektet meget begrænset, men konsulenterne har hurtigt kunne sætte sig ind i best-practices og er nu blevet meget familiære med systemet. Vi har allerede anbefalet IT Minds flere gange i vores netværk, og vil ikke tøve med at gøre det igen.

Teknologi
EpiServer, .Net, JavaScript, SQL, CSS3, HTML5
Kontaktperson
Kristian W. Larsen (kristian@it-minds.dk)
Case type
Sourcing