Vi havde brug for et system, som ville gøre det lettere for os at finde den information, vi havde brug for. IT Minds havde gode erfaringer med at udvikle et system, der kunne hjælpe os med at holde styr på vores mange IT-systemer, og vi er yderst tilfredse med løsningen og samarbejdet med IT Minds.

Ivan Krogh, IT Chefkonsulent, Aarhus Kommune
Baggrunden

Aarhus Kommune er, baseret på indbyggertal, landets næststørste kommune. Aarhus Kommune har siden 2007 været underliggende Region Midtjylland og har 300.000 indbyggere. Aarhus Kommune ønskede et system, som kunne skabe overblik og håndtere de mange IT systemer i kommunen. Denne håndtering fungerede oprindelig i et Excel ark.

Udfordringer

Da man i Aarhus Kommune administrerer flere forskellige IT systemer med store mængder af data, ønskede man en simpel løsning, som kunne samle relevante oplysninger om systemerne i en lettilgængelig database.

Løsningen krævede desuden, at flere forskellige brugere skulle kunne tilgå systemet på samme tid. Endvidere ønskede man en effektiv og simpel søgefunktion, hvor ledelsen og systemejere kunne søge på data om de forskellige systemer i kommunen.

Løsningen

IT Minds udviklede på baggrund af Aarhus Kommunes behov et porteføljestyringsværktøj som SharePoint 2007 applikation. Systemet blev bygget og designet til at kunne håndtere informationer om omkringliggende IT systemer i kommunen.

Webapplikationen indeholder data om forskellige IT systemer og gør dem tilgængelige i en SQL database, herunder version, administrator og licens mv. Desuden indsatte IT Minds en søgefunktion i applikationen, hvilken gør ledelse og systemejere i stand til at søge på gemte informationer, herunder leverandører, drift, serviceaftaler og licenser med mere.

Løsningen har betydet, at Aarhus Kommunes ledere og systemejere nemt kan tilgå en stor mængde information vedrørende flere forskellige systemer. Den simple og søgbare brugerflade effektiviserer arbejdet med daglig informationssøgning, idet man nu har samlet alle informationer i systemet.

Teknologi
Sharepoint 2007, SQL
Kontaktperson
Jonas Vognsen (jonas@it-minds.dk)
Case type
Digitalisering