Mathias Harboe

Min hverdag er omskiftelig og jeg har i det daglige ansvar for nogle meget forskelligartede projekter. Det motiverer mig, at jeg ved hver projektstart skal tage eksplicit stilling til kundens konkrete behov til løsningen; og måske lige så vigtigt også til virksomhedskulturen, som har betydning for, hvordan beslutningsprocesserne kan forløbe, hvordan man skal kommunikere med kunden etc. Denne variation gør mig til en skarpere projektleder for hvert projekt.
København
Project Manager
Cand.mag. i Kommunikation og IT fra Københavns Universitet

 

Da jeg startede hos IT Minds som projektleder i sommeren 2014, var jeg godt i gang med kandidatuddannelsen på et studie med meget stort fokus på idégenerering, konceptudvikling, prototyping, brugerundersøgelser og UX. Vi arbejdede ofte sammen med virksomheder om udfordringer fra den virkelige verden. Men studieprojekterne sluttede altid lige skridtet før egentlig softwareimplementering, og vi fik aldrig fornøjelsen af at sætte strøm til de mange gode idéer. IT Minds gav mig mulighed for at drive it-projekter hele vejen til den endelige implementering. På den måde kom jeg i den heldige situation at have plads i både et kreativt studiemiljø og et arbejdsmiljø, hvor eksekvering er et nøgleord.

Min opstart i IT Minds var præget af en fuldstændig tillid til, at jeg - i fællesskab med mine nye kolleger - ville kunne løse de opgaver, jeg blev stillet overfor. Der gik ikke mange øjeblikke fra jeg trådte ind ad døren på kontoret til jeg var i direkte dialog med kunder om både igangværende og potentielt nye projekter. Internt oplevede jeg også, at jeg blev accepteret øjeblikkeligt som ‘den nye Martin’ (opkaldt efter den tidligere projektleder) selv blandt de udviklere, der havde havde markant højere anciennitet end jeg selv (både i IT Minds og i livet sådan helt generelt). Det var fedt at opleve, hvordan fordeling af ansvarsområder mellem udviklere, projektledere, sælgere og ledelse ikke nødvendigvis behøver at udmønte sig i et klassisk hierarki, og jeg er sikker på, at det gjorde min start i IT Minds væsentligt lettere.

I dag er jeg færdiguddannet og fastansat hos IT Minds. Min hverdag er omskiftelig og jeg har i det daglige ansvar for nogle meget forskelligartede projekter. Det motiverer mig, at jeg ved hver projektstart skal tage eksplicit stilling til kundens konkrete behov til løsningen; og måske lige så vigtigt også til virksomhedskulturen, som har betydning for, hvordan beslutningsprocesserne kan forløbe, hvordan man skal kommunikere med kunden etc. Denne variation gør mig til en skarpere projektleder for hvert projekt.

Samtidigt nyder jeg ikke blot at være med til at levere gode løsninger til vores kunder, men også i høj grad at bidrage til at gøre IT Minds til en stærkere it-leverandør generelt. Jeg tager stor del i det fortløbende arbejde med at optimere processer i fællesskab med de øvrige projektledere samt HR, salg, marketing og selvfølgelig udviklerstaben. I kraft af IT Minds’ konstante vokseværk er det nødvendigt hele tiden at overveje, hvordan vi holder vores leveranceapparat skarpt. Derfor er der plads til altid at udfordre måden, vi gør tingene på, og vi foretager ofte (kontrollerede) eksperimenter på styringen af projekter. Det er for mig sindssygt tilfredsstillende at arbejde et sted, hvor de etablerede processer er velovervejede, men man er bevidst om at være omstillingsparat frem for altid at følge den oprindelige plan.

Og så er det værd at nævne, at IT Minds ikke kun er et sted, hvor den it-faglige udvikling kører i højt gear. I vinter stiftede jeg sammen med en gruppe kolleger vores helt egen ølklub, og nu spreder duften af malt og humle sig på kontoret med jævne mellemrum, når vi har bryggedag i IT Pints.

//Mathias Harboe, Project Manager,
IT Minds, København