Martin Nielsen Fig

Kollegerne er fantastiske, hvor alle altid er klar til at give en hjælpende hånd, hvis man har brug for det, for ikke at nævne, at ens leder har fuld tiltro til en, helt fra starten af. Man har blandt andet friheden til at tilpasse ens arbejdsdag som man lyster, så det passer med ens studie.
Aarhus
Software Developer
Informations- og kommunikationsteknologi (IKT-ingeniør)

 

Jeg startede hos IT Minds som praktikant, hvorefter jeg fortsatte deltid, mens jeg studerede, og da jeg så blev færdiguddannet, startede jeg fuldtid som Software Developer. I den tid jeg har været hos IT Minds, har jeg været på en masse projekter, af forskellig typer og størrelser. Fælles for dem alle har været, at jeg har været med i kundekontakten, hvor det har været en fantastisk følelse at kunne mærke at kunden var glad for min arbejdsindsats, og havde forståelse for, hvis der var noget, jeg lige skulle undersøge nærmere eller rådføre mig med mine kolleger om, for at lave den bedste løsning for dem.

Kollegerne har også været fantastiske, hvor alle altid er klar til at give en hjælpende hånd, hvis man har brug for det, for ikke at nævne, at ens leder har fuld tiltro til en, helt fra starten af. Man har blandt andet friheden til at tilpasse ens arbejdsdag som man lyster, så det passer med ens studie, eller passer med man kan hente sine børn.

Som praktikant startede jeg ud med at blive oplært i de mest brugte teknologier (ASP.NET MVC) hos IT Minds. Herefter kom jeg på et fælles projekt, med en lead developer, der stod til rådighed for mig, når jeg havde brug for det. Herefter overgik jeg til at være ansvarlig for mit eget projekt, hvilket var en fantastisk følelse, at de havde tiltro til mig efter så kort tid.

Som deltidsmedarbejder var der stor fokus på, at mit studie kom i første række, og kunden vidste på forhånd, at jeg ikke altid var tilgængelig. Når jeg kunne mærke, at studiet begyndte at lægge større pres på min tid, var der fuld forståelse for, at jeg så gik lidt ned i tid.

Fra dag et af, har jeg haft mulighed for at vælge, hvilken retning jeg har ønsket at udvikle mig i, så jeg har fx kunne vælge, at jeg gerne vil arbejde mere med frontend teknologier som AngularJS, eller databaser som MongoDB. Man kan selvfølgelig opleve, at kunden ønsker brug af teknologier, som man ikke er bekendt med, men så har man igen en masse kolleger, der har erfaring med disse, som man kan spare med, hvis man løber panden mod muren.

Som konsulent bliver man sendt ud til kunder, og får mulighed for at opleve en masse forskellige slags virksomhedsstrukturer. Dette giver også en mulighed for at prøve en masse forskellige typer opgaver, da der ikke eksisterer to kunder, der gør tingene på samme måde, eller bruger de mange forskellige teknologier i samme forbindelser. Når man er konsulent, er man ude af huset 4 ud af 5 dage om ugen og den sidste dag, er man hos IT Minds, for at bibeholde følelse af at være en del af IT Minds. Dette er en fantastisk ordning, da det giver mulighed for at prøve en masse forskelligt slags arbejde som konsulent, mens man stadig bibeholder sit netværk hos IT Minds.

 

/ Martin Nielsen Fig, Software Developer, IT Minds